Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Dobrý den, paní Slimáková děkuji za zajímavý názor.
Prosím, napište mi, zda je dobré pít sojové mléko, které si vyrobím sama doma.
Protože nemohu kravské mléko, kupuji si Provamel Soya cuisine smetanu 253 gr a také Sojade /natur/ – jakési kyselé mléko ze sóji. Je to v pořádku nebo od toho raději ustoupit? A jak to nahradit? Děkuji za odpověď. Marie Kopecká
Dobrý den Marie, ne sojové mléko nedoporučuji a to ani domácí. Jako náhradu doporučuji domácí ořechová a semínková mléka. Margit
Dobrý den, paní doktorko, mohu se Vás prosím zeptat zda se fermentací sóji zničí fytoestrogeny? Jsem přesvědčená, že častá konzumace sóji u mne vyvolala estrogenovou dominanci, ničím jiným být způsobena nemohla. Od té doby se sóje vyhýbám, ale vzhledem k tomu, že se stravuji pouze rostlinně představují pro mne sójové výrobky cenný zdroj bílkovin. Chtěla bych vědět zda mohu bez obav konzumovat tempeh, miso, shoyu, tamari..? A jak je to se sojovým jogurtem? Všimla jsem si, že v diskuzi ho nedoporučujete, sójové mléko ale přeci také projde procesem fermentace při výrobě jogurtu (vzhledem k ceně si ho nedopřávám příliš často). A pak ještě jeden dotaz, na zahraničním webu jsem objevila recept na tzv. „feto“, prý je hojně konzumováno tibetskými mnichy. Je to tofu, které se několik týdnů fermentuje pomocí shiro miso, shoyu a několika dalších přísad. Na Internetu se dá koupit, ale já si ho vyrábím sama, jak je to ale s nutriční hodnotou takového tofu?
Dobrý den, omlouvám se, ale toto jsou spíš dotazy na potravinářské technology anebo konkrétní výrobce. Margit