SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU

Nízko sacharidová vysoce tuková strava v praxi s Janem Vyjídákem

21.12.2016

Zpět na výpis článků

Jan Vyjídák začínal jako právník, ale zdravotní péče a nové přístupy ve stravování ho zaujaly natolik, že vedle kvality zdravotní péče sleduje i výživové studie. Spolupracuje s řadou světových odborníků a v našem rozhovoru mj. prozradil, jak díky změně stravování porazil svá chronická onemocnění.

Líbí se Vám tento článek? Doporučte jej ostatním.

Diskuze

2 komentáře: “Nízko sacharidová vysoce tuková strava v praxi s Janem Vyjídákem”

  1. Tereza napsal:

    Dobrý den, zvažuji přechod na tento typ stravování, ale zajímal by mě Váš názor na dvě věci:
    1, vždy jsem měla v podvědomí, že vysokou konzumací masa vzniká tzv. „nemoc králů“ DNA –
    co jí tedy vlastně způsobuje ?
    2, na Vašich stránkách jsem, mimo jiné, narazila na video, kde je vysvětleno, že živočišné potraviny jsou pro nás z hlediska obsahu jednotlivých prvků výhodnější ke konzumaci ( Dr. Zoe Harcombe PhD — Fakta o jídle). Zajímal by mě Váš názor, zda se náš trávicí systém, za těch několik tisíc let, nepřizpůsobil, smíšené stravě – jak pěstované, tak chované a jsme tak vůbec schopni využít všechno to, co nám nabízí živočišná strava?
    Děkuji Tereza

  2. Dobrý den Terezo,
    puriny jsou skutečně v mnoha potravinách, včetně masa, ale hladinu kyseliny močové zvyšuje i nadmíta sacharidů. Trácení je vysoce individuální, maso trávit zvládáme, i když mohou být individuální výjimky. Zde vysvětluji detailněji: http://www.margit.cz/boreni-mytu-o-delene-strave/
    Margit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zůstaňme ve spojení!

Kompletní kontakty

A určitě nezapomeňte na odběr mého newsletteru, aby vám neuniklo nic důležitého ze světa zdraví:

Zdravé zprávy emailem