Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Dobrý den,
děkuji Vám za poslední dvě videa. Na jejich základě jsem zkoušela trochu hledat, které potraviny patří do nízkosacharidové diety, ale příliš mnoho tipů jsem nenašla. Dlouho jsem hledala vhodné stravovací návyky, a nakonec jsem skončila kdesi u makrobiotiky, ale nedá se říct, že by mi vše z tohoto typu stravování vyhovovalo. Ráda bych vyzkoušela prakticky ještě něco dalšího, mám pocit, že mi chybí ještě jeden dílek skládačky k úplné spokojenosti. Můžete mi prosím poradit, čím ve stravě nahradit makrobiotické obiloviny a luštěniny? Děkuji a přeji v roce 2017 mnoho vydařených projektů. Zdena
Dobrý den Zdeno, obilniny a luštěniny není třeba v LCHF stravě nijak nahrazovat. Základní je jíst dostatek kvalitních tuků a bílkovin. Asi za týden publikuji další video s praktickými doporučeními k LCHF. Margit
Dobrý den, Margit,
přešel jsem zhruba před dvěma měsíci na LCHF stravu, a chtěl bych se podělit o zkušenost a zároveň Vás poprosit o názor, zda něco nedělám špatně.
Na této stavě, kdy jsem výrazně(ne však úplně) omezil příjem sacharidů, konzumuji každé ráno vajíčka se zeleninou připravené na přepuštěném másle, také konzumuji hodně mléčných výrobků, kterým jsem se předtím téměř vyhýbal, avšak jen kvalitní tučné bílé jogurty, kysanou smetanu, kozí čerstvé sýry, kozí kefíry, a nejlépe bio(ne vždy), občas maso, ale ne tak často, neboť předtím, jsem ho nejedl téměř vůbec.
Zkušenost je u mne taková, že se mi výrazně zlepšili střeva, plynatost atd…vše je pryč. Ovšem a druhou stranu se cítím mimořádně unavený, bez „šťávy“ a pořád bych jen seděl nebo spal. Občas si dám žitný chléb, trochu brambor, datlovou tyčinku, ovoce, ale přesto únava je obrovská, ráno i večer, a trvá už dlouho. Jsem štíhlý, možná až moc, se sportovní minulostí, ale přibrat se mi bohužel nedaří ani na této stravě.
Děkuji předem za Váš názor.
Petr.
Dobrý den Petře, přiznávám, že nedokáži takto jednoznačně určovat, kde je problém. Podle popisu se zdá, že na LCHF jsme teprve krátce a asi ani té zcela – vysoká konzumace mléčných výrobků může být nadbytek bílkovin a k tomu občasné sladkosti jako datlová tyčinky anbeo brambory, které obojí podporují uvolňování inzulinu. Detailnější informace k LCHF stravě najdete v rozovoru s Timem Noakesem, který právě publikuji. Margit
Vážená paní Slimáková,
rád bych Vás tímto požádal o Váš názor. Již léta hledám pro mě vhodné stravování. V dnešní době k snídani mívám jáhlové či ovesné kaše, zařadil jsem do jídelníčku o trochu více zeleniny, maso jím v průměru 1 – 2 x do týdne. Snažím se dodržovat zásady výživy dle tradiční čínské medicíny. Přesto mám pocit, že konzumuji zbytečně mnoho sacharidů, které jsem nedokázal zatím nahradit z mého strachu z mléčných bílkovin, které mi bylo doporučeno nekonzumovat kvůli zahlenění organismu a masu jako takovému kvůli překyselení. Kdykoliv sním jídlo složené ze sacharidů, mám problémy s trávením a s nadýmáním.
Jsem 2 roky po těžké autonehodě a mám na spoustě místech, která byla polámaná, artrózu. Je pro mě v tomto případě vhodná nízkosacharidová dieta? Zakoupil jsem si kuchařku od paní Černé „Cukrfree kuchařka“, kde je i spoustu receptů bez masa.
Rád bych se ještě zeptal, zda-li je možné se artrózy zbavit přírodní cestou?
Děkuji Vám za odpověď a za Vaše příspěvky.
S úctou
Jakub Gregor
Dobrý den Jakube,
nedovoluji si odhadovat, jak zásadně může strava zlepšit – vyléčit artrózu, jediné co mohu je vyjádřit, že zlepšení stavu – třeba omezené zánětlivosti je stravou možné. Prosím zkuste pročíst více textů u mě na webu – samostatně třeba vysvětluji i zbytečnou teorii o překyselení (Nikdo není kyselý) a v mnoha textech vysvětlujivýhody LCHF. Podle mě určitě stojí za to vyzkoušet posun k výraznému omezení sacharidů a namísto výrazného navýšení masa bych se soustředila na přídavek kvalitních tuků ve stravě. Margit