Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Dobrý den paní doktorko, zajímal by mě Váš názor na následující úryvek: „Další účinnou složkou VITAgynu C jsou maltodextriny – jedná se o potravu pro laktobacily, protože přirozené živiny jsou spotřebovány přemnoženými patogeny. Doplněním maltodextrinů VITAgynem C dostanou laktobacily dostatek energie a opět se mohou začít množit.
Zdroj: https://sdeleni.idnes.cz/bakterialni-vaginoza-moderni-lecba-a-prevence-fah-/ona_sdeleni.aspx?c=A120516_115212_ona_sdeleni_ahr“
Překvapilo mě tvzení, že maltodextrin je potravou pro laktobacily. Vzhledem k tomu, že je to poměrně jednoduchý sacharid jsem předpokládala, že bude „zdravou“ mikroflóru spíš ničit. Předem děkuji za Vaší odpověď. Helena
Dobrý den Heleno,
u maltodextrinu záleží na způsobu výroby, jestli bude fungovat jako jednoduchý cukr nebo vláknina, vysvětliji zde: https://www.youtube.com/watch?v=gk0Y9SVHLdw
Margit
Ještě prosím, zda můžete říci svůj názor na produkt Mana, jako zdravé jidlo?
Složení zde: https://blog.mojemana.cz/faq/nutricni-info
Děkuji. Říhová Jana.
Dobrý den Jano, k produktu Mana jsem se už opakovaně vyjadřovala (naposledy třeva ve videu s Petrem Havlíčkem), nevidím žádný důvod jíst a doporučovat takto ultrazpracovaný produkt. Já doporučuji skutečné potraviny, Margit
Dobrý den, mohu vědět váš názor na maltodextrin v energetických nápojích u sportovců? Jde o vytrvalostní cyklistiku, manžel si našel recept na energetický nápoj, kde maltodextrin je součástí právě kvůli GI. Dekuji za reakci
Dobrý den, maltodextrin se v těle rozloží na glukozu a tedy dodává energii, což může být u vytrvalostního sportu potřeba. Problematický může být v okamžiku inzulínové rezistence, diabetu nebo obezity, kdy dodávání dalších cukrů ideální není. Margit