Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Dobrý den paní Margit, prosím jakým způsobem souvisí zatučněná játra fruktózou s inzulínovou rezistencí? Je mi jasné, že fruktóza krevní cukr nezvyšuje, ale ovlivňuje hladiny inzulínu druhotně, zajímalo by mne jak? Děkuji moc za objasnění a moc moc děkuji za Vaše všechny aktivity a osvětu v oblasti zdravého životního stylu. Velké Díky:-) Veronika
Dobrý den Veroniko, ztukovatělá játra podporují zánětlivé prostředí v organismu a to následně celou řadu metabolických a hormonálních změn, včetně inzulinové rezistence i když se zdá, že vztah mezi IR a ztukovatěním jater je ooustranný. Margit
Dobrý den Margit, mohu se zeptat, co si myslíte o marmeládách přislazených šťávami, Např:(Jahodová složka 61,1% (jahody 82%, koncentrovaná jahodová šťáva 18%), koncentrovaná jablečná šťáva (38,7%), koncentrovaná citronová šťáva (0,2%), zahušťovadlo: pektiny. Na 100 g výrobku bylo použito 100 g jahod. Celkový obsah přírodních sladidel je 36 g na 100 g výrobku.)
Dle toho, co píšete budou asi obsahovat hodně fruktozy? Tedy nevhodné? Snažím se najít nějakou variantu toho, čím promazat zdravé cukroví a nějak si nevím rady, marmeládu z cukru použít nechci. Koukala jsem na možnost zavaření se solí, ale jednak nyní není sladké ovoce a vůbec si nejsem jistá, zda by marmeláda na cukrovíčku vydržela alespoň pár dnů. Zle konzervovat třeba čekankovým sirupem? Máte pro toto nějaké řešení? :) Moc děkuji a přeji krásné Vánoce :) Kateřina
Dobrý den Kateřino, ano výrobci se snaří hledat přirozenější možnosti, ale faktem je, že i takovéto ovocné šťávy obsahují fruktózu a glukózu – přesné poměry v jednotlivých neznám. KOnzervování se solí možné je, ale skutečně více náchylné k plesnivění, Margit