SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU

zavřeniny

Hesla od:

Způsob  uchovávání drobného ovoce bez cukru a konzervantů. Na rozdíl od typických zavařením se ovoce vůbec nedochucuje a tepelně neupravuje. Chuť zavřenin se časem mění díky fermentaci, a proto může  ovoce vždy chutnat lehce jinak, podle toho, jak dlouze jej necháte fermentovat. Postup:

  • Důkladně umyjte menší a středně velké sklenice a víčka.
  • S čistými sklenicemi jděte na zahradu a trhejte bobulovité ovoce přímo z keříků /stromů. Snažte se každou sklenici naplnit a zavřít do 15 minut.
  • Uchovejte v chladu.
  • Brzy po uzavření do sklenic ovoce pustí šťávu, ztratí barvu a můžete konzumovat.
  • Takto uchované ovoce vám vydrží až do další sezóny .

Zůstaňme ve spojení!

Kompletní kontakty

A určitě nezapomeňte na odběr mého newsletteru, aby vám neuniklo nic důležitého ze světa zdraví:

Zdravé zprávy emailem