SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Semínka mají nejčastější černou barvu, ale mohou být také bílá i hnědá. Vyloupnutá těsně před konzumací mají nejlepší (oříškovou) chuť a zachovávají si největší množství zdraví prospěšných látek. Semínka jsou bohatý zdrojem rostlinných ochranných látek – fytosterolů, výborným zdrojem vitamínu E (důležitého antioxidantu), obsahují i B vitamíny.
Semínka se doporučují při léčbě nemocí srdce a cév, přispívají k regeneraci organismu a rychlému hojení ran, pomáhají při chudokrevnosti.
Semínka mají všestranné použití v kuchyni – používají se do pečiva, kaší, pomazánek, salátů, nákypů, rizot.
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos