SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Sezam patří k nejstarším známým pěstovaným plodinám. Semínka mají vysoký obsah fytosterolů (rostlinných ochranných látek), které snižují škodlivý cholesterol, posilují imunitu a působí jako prevence proti zhoubnému bujení.
V kuchyni se semínka používají do těst, sušenek, müsli, na posypání pečiva nebo jako koření k ochucení obilovin nebo zeleniny.
Ze semínek se připravuje pasta Tahini, která je výborná pro přípravu dresinků a do pomazánek, nebo směs se solí Gomasio, ideální do salátů, na rýži či těstoviny. Sezamová semínka se používají pro výrobu oleje, který neodmyslitelně patří do asijské kuchyně.
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos