SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Nori patří k nejrozšířenějším a nejpopulárnějším mořským řasám z Japonska. Zřejmě i díky oblibě sushi. Nori je jedním z nejbohatších zdrojů bílkovin mezi řasami.
Nejčastěji se prodává ve formě sušených papírově tenkých listů pro výrobu sushi a také jako zelené Nori vločky, které můžete nasypat na jakékoliv jídlo, podobně jako majoránku. Jen pozor, nesmíte přehnat množství. Kromě již zmiňovaného sushi, se tedy Nori používá také jako koření při vaření luštěnin, polévek či zeleninových jídel.
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos