SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Kuzu (též kudzu) je prášek z drceného sušeného kořene vinné révy (Pueraria lobata), která roste především v jižním Japonsku a Číně. Vyskytuje se také v severní Americe.
V Japonsku a Číně je kuzu znám svými medicínskými účinky více než 1 000 let. V makrobiotice je považován za nejvhodnější škrob.
Kuzu se úspěšně používá v tradiční čínské medicíně, protože podle ní
Kuzu má vysoký obsah izoflavonů a škrobu. V kuchyni se používá se k zahušťování omáček, polévek, pudingů. Při zahušťování výrazně nezmění původní chuť pokrmu.
A jak tento škrob vypadá? Jako nalámaná bílá křída. Když se rozdrtí, vypadá jako bílý prášek. Ten se pak rozmělní ve vodě, rozpustí a používá. Ideální je tento škrob rozmíchat ve studené vodě. Tu pak za stálého míchání přidáváme do pokrmu, který chceme zahustit, a velmi krátce provaříme.
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos