SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Kombu roste v chladných vodách severu, nejkvalitnější je z okolí ostrova Hokkaidó. Po usušení má tmavě zelenou barvu. Kombu patří mezi řasy nejbohatší na jód, a proto ji po staletí Číňané používají při poruchách štítné žlázy.
Kombu vaříme s luštěninami a obilovinami do změknutí, protože takto dokáže organismus lépe vstřebat příznivé látky. Vaříme-li polévky, můžeme řasu opakovaně použít. Opláchneme ji pod tekoucí vodou a uložíme do lednice. Hodí se do pomazánek, omáček i k dochucení salátů.
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos