SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Daikon je dlouhá ředkev bílé barvy a příjemně štiplavé chuti. U nás obvykle využíváme jen kořen, který přidáváme do salátů, ale v Japonsku se používá i k tepelné úpravě anebo nakládání. Konzumují se také listy daikonu.
Podle východních učení je daikon ideální potravou pro povzbuzení jaterní činnosti, a proto i skvělým doplňkem tučnějších pokrmů, jejichž trávení napomáhá. V dietoterapii je doporučován jako preventivní prostředek srdečně cévních potíží a jako akutní lék při zahlenění.
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos