SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Bulgur je předvařená a nalámaná celozrnná pšenice. Je možné jej používat k přípravě rychlých a lehce stravitelných jídel. Nejběžnější úpravou bulguru je napaření a dochucení zeleninou, olejem a citronem. Velkou výhodou této potraviny je, že může být připravena s předstihem – bulgurové saláty jsou dobré za tepla i za studena, po odležení většinou chutnají ještě lépe.
Rozšířeným zástupcem pokrmů z bulguru je libanonský salát „tabouli“.
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos