SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU

Denně něco fermentovaného? Zkuste mléčný a vodní kefír

24.10.2018

Zpět na výpis článků

Fermentované potraviny nám prospívají, ne ale každému chutná kvašená zelenina a ne každý může kravské mléko v mléčných zakysaných výrobcích. Snadné řešení? Objevila jsem kefírové kultury https://www.WUGI.cz/ pro přípravu skvělých domácích nápojů.

Líbí se Vám tento článek? Doporučte jej ostatním.

Diskuze

9 komentářů: “Denně něco fermentovaného? Zkuste mléčný a vodní kefír”

  1. Kristýna napsal:

    Udivuje mne, že Vy propagujete „něco rychlejšího z prášku“. Na přednášce jste nás nabádala, ať se vrátíme do kuchyně a teď „opovrhujete“ tibi krystaly kvůli zdlouhavé přípravě a teď kvůli zdlouhavé přípravě propagujete jakýsi prášek. Nic ve zlém, jinak Vás velmi obdivuji.

  2. Dobrý den, to něco v prášku jsou v tomto případě jen bakterie, podobně jako třeba prášek s bakteriemi pro tvorbu jogurtů. Tibi neopovrhuji, jen si dovoluji nabízet i jiné – neméně prospěšné možnosti, Margit

  3. Dobrý den, toto něco z prášku jsou v tomto případě jen probiotika, podobně jako třeba práškované směsy z jakých se vyrábí i jogurty. A to, že nabízím různé možnosti prospěšných priduktů přece neznamená, že jinými opovrhuji, Margit

  4. Monika napsal:

    Dobrý den,se zájmem jsem se dívala na stránky WUGI. Překvapilo mne veliké množství cukru při výrobě. Prosím o názor.
    Děkuji Monika D.

  5. Dobrý den Moniko, ten cukr je potrava pro bakterie, které jej jedí a tak vzniká probiotický nápoj u mléčné fermentace bakterie využívají cukru z mléka, Margit

  6. Lenka napsal:

    Dobrý den Margit, ještě se vrátím k tomu cukru. Myslíte, že nápoj po 48 h už cukr neobsahuje? Je tedy vhodný vodní kefír při LC stravování případně v době půstu? Děkuji za odpověď. Lenka

  7. Dobrý den Lenko, nevím, nezáleží jen na čase ale i množství cukru, druhu a stavu kvasinek, teplotě místnosti. Pro jednoznačnou odpověď by bylo třeba laboratorního změření, Margit

  8. Tereza napsal:

    Dobrý den. Mám dráždivý tračník a fermentované věci mi vadí (kefír, zkvašené nápoje). Jaká je alternativa? Mám jíst probiotika v kapslích nebo to je to stejný?
    Děkuji. Tereza

  9. Dobrý den Terezo, doporučuji zkoušet jestli něco z potravin přeci jenom nebudete zvládat, probiotika jsou alternativou i když probiotické potraviny lepší, Margit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zůstaňme ve spojení!

Kompletní kontakty

A určitě nezapomeňte na odběr mého newsletteru, aby vám neuniklo nic důležitého ze světa zdraví:

Zdravé zprávy emailem