SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Kniha detailně popisuje, jak potravinářský průmysl důmyslně připravuje a propaguje ty nejméně zdravé potraviny, které vedou k závislosti na jejich konzumaci. Podle Dr. Kesslera, bývalého komisaře FDA, potravinářský průmysl úmyslně vyrábí potraviny s nadbytkem cukrů, tuků, soli a aditiv ovlivňujících naši psychiku s cílem vybudování závislosti na nich. Potravinářský průmysl tím získává stálé klienty podobným způsobem jako v minulosti průmysl tabákový. Kessler píše, že přejídání není znakem poruchy charakteru jednotlivce, ale biologickou poruchou. Konzumace vykonstruovaných, nepřirozeně koncentrovaných a výživově chudých potravin vede k zisku energie…
Kdy a proč se rozhodnou pro moderní medicínu a kdy naopak upřednostnit přirozené terapie? Nabízím vysvětlení výhod i rizik obou možností pro pomoc při rozhodování. Moderní medicína, někdy také označována jako západní, konvenční, alopatická nebo ortodoxní medicína, se začala vyvíjet přibližně před sto lety. Tehdy se oddělila od tradičně praktikované přirozené celostní medicíny. Organismus vnímá materialisticky, jeho jednotlivé části léčí odděleně, mnohdy bez hledání souvislostí a jejich pochopení. I proto je její terapie založena na práci celé řady specialistů. Zásadním…
Abstrakt z dizertační studie (anglicky), ve které jsme se ptala studentů, pedagogů a rodičů, jak by se měla vyučovat zdravá výživa na základních školách. Studie se zůčastnilo deset škol z ČR a Americká mezinárodní škola v Dalianu (Čína). V abstraktu jsou výsledky rozsáhlé rešerže o výuce zdravé výživy, odpovědi účastníků, závěry a doporučení vyplývající z výsledků kvalitativních i kvantitativních dat. Ke stažení zde: How to teach healthy nutrition, abstract.
Výskyt obezity a zdravotních potíží souvisejících s nevhodnou stravou na celém světě vzrůstá, ačkoli se stále zvyšuje také počet nejrůznějších výchovných programů i množství peněz věnovaných výuce zdravé výživy. Výuka zdravé výživy dětí je obecně uznávána jako zásadní krok ke zdravému stravování, ale neexistuje shoda a jasná představa o její podobě ani o způsobu předávání informací o zdravé výživě veřejnosti. Cílem mojí studie bylo shromáždit názory, podněty a představy učitelů, rodičů a studentů různých národností na téma výuka zdravé výživy. Historie…
2000 - 2025 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos