SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU

Zdravé kaše do skleničky domů i na cesty

25.11.2015

Zpět na výpis článků

Kaše do skleničky jsou skvělou a hlavně zdravou svačinkou pro děti i dospěláky. Připravíte si je večer před spaním a za pár minut. Ráno po vstaní máte hotovou snídani anebo svačinku na cesty. Zde mé čtyři oblíbené možnosti.

Líbí se Vám tento článek? Doporučte jej ostatním.

Diskuze

6 komentářů: “Zdravé kaše do skleničky domů i na cesty”

  1. Zdeněk napsal:

    Dobrý den. Mohla byste prosím vložit k tomuto článku odkaz na původní článek s recepty na zmiňované kaše? Tak nějak jsem předpokládal, že tu bude, když jsem se ho po dokoukání videa jal hledat.. :) Případně děkuji, za další čtenáře.

  2. Dobrý den, ten odkaz je přímo ve videu, hned, jak o původním článku mluvím, jmenuje se: Inspirace na snídani…. , stačí na něj kliknout a zde ještě samostatně: http://www.margit.cz/snidane-a-svacinky/
    Margit

  3. Zuzana napsal:

    Dobrý den,

    děkuji za skvělý tip! Jen mám otázku, pokud nechám přes noc skleničku, ve které mám i mléko, nezkysne?

    Dále by mne zajímalo, od kdy můžu dítěti do jídla přidat chia semínka, případně jaké množství? Mám 16 měsíční dcerku..

    Děkuji!

  4. Dobrý den, takto připravená kaše může bez potíží zůstat pár hodin v uzavřené skleničce i venku, sama mám opakovaně vyzkoušeno. V případě, že byste kaši plánovala až na svačinu či ještě později, je pak lepší ji dát na noc do lednice a jen nějakou hodinu před jezením dát ven. Po jednom roce mohou děti chia semínka také. Margit

  5. Soňa napsal:

    Dobrý den, je možné ráno skleničku ohřát v mw? Jsem zvyklá ji používat, podobně jako skleničky jsem si dělala vždy „mističky“ a ráno právě přihřála v mw, mám ráda – zejména v zimě, teplou nebo alespoň vlažnou kaši ani musli nemám ráda se studeným, tak to dělám tak, že je napřed zaleju vroucí vodou a pak přidám teprve jogurt, až to celé změkne. Dotaz k pohankovým vločkám – opravdu je stačí té jen zalít? Mám zkušenost, že tyto vločky je lepší krátce povařit, stanou se pak krémovější, zemitá chuť ustoupí do pozadí. Jinak mám i pohankové lupínky, ty pak máčím v teplém mléce, to je ok, ale ty vločky zůstávají jen po zalití takové trochu „syrové“, oproti třeba jemným nebo i obyčejným ovesným, ječným, špaldovým. děkuji Soňa

  6. Dobrý den Soňo, můžete i když já sama mikrovlnou troubu vůbec nepoužívám. Možné je i sklěničku nechat jen stát v kuchyni. Pohankové vločky bych také raději tepelně upravila. Margit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zůstaňme ve spojení!

Kompletní kontakty

A určitě nezapomeňte na odběr mého newsletteru, aby vám neuniklo nic důležitého ze světa zdraví:

Zdravé zprávy emailem