Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Dobrý den,
zajimalo by mě, jaký používáte mixér?
Děkuji
Dobrý den, roky kvalitní mixér od Mulinexu a nyní nově ataké Optimum 9400 od Froothie (měla jsem jej v nabídce v akci minulý měsíc). Margit
Dobry den,
Rada bych se zeptala na znacku Vaseho mlynku. Take uvazuji o porizeni. Dekuji.
Dobrý den, můj je Clou od Schnitzera. Margit
Dobry den, chtela jsem se zeptat, jaky pouzivate mlynek na mak, dekuji B.
Dobrý den, mlýnek na mák jsem dřívě používala babiččin – asi desetiletí starý, nyní nemám a také hledám, co koupit. Margit
Dobrý den,
ráda bych znala váš názor na přístroj Nutribullet (Delimano). Má extrakční a mlecí čepele, tudíž mi přijde univerzálnější než mlýnek… ale čepele jsou ocelové.
Děkuji.
Dobrý den, přístroj Nutribullet nemám vyzkoušený, a proto nemohu srovnávat. V každém případě si však nedovedu představit kvalitu a schopnost mletí srovnatelnou s mlýnky s kameny. Výhodou mlýnků je i naprostá bezúdržbovost, po mletí se nic nerozebírá a neomývá. Margit
Dobry den, Margit,
mockrát děkuji za uveřejněné video, které mě nadchlo a okamžitě vyvrátilo mojí představu o náročnosti mlít si mouku doma. Dokonce jsem získala i podporu mého jinak „nealternativního“ přítele. Skvělá je i domluvená sleva u econea! Všimla jsem si, že výrobců je více a ráda bych se zeptala, jestli se domníváte, že mezi mlýnky může být nějaký zásadní rozdíl – myslím spíš co do kvality výrobce než typu mlýnku. Zároveň si lámu hlavu, kde kupovat kvalitní obilí? Navíc po nedávném shlédnutí A dost! zaměřeného na kvalitu mouky jsem se přímo orosila při zjištění, že šílený obsah mykotoxinů je právě v celozrnných moukách a že zaplísněnost se týká fáze ještě před umletím. Peču kváskový chleba, který samozřejmě jí i náš dvouletý syn, a představa, že mu vlastně můžu škodit daleko víc než kdybych mu dala výrobek z bílé mouky, mě dost zdrtil. Lze vůbec nějak ohlídat kvalitu obilí?
Moc děkuji za Váš názor!
Monika Knoblochová
Dobrý den Moniko,
mezi mlýnky nejsou zásadní rozdíly – všechny této firmy jsou vysoce kvalitní, mele se kameny a rozdíly jsou jen ve výkonu a vzhledu. Obilí si občas kupuji v prodejnách zdravé výživy anebo DM drogerii – i v Německu anebo objednávám v bezobalovém obchodě: http://opobchod.cz. Kvalitu obilí či mouky doma není možné kontrolovat, ale výsledky mě překvapily. V testech, které jsem dosud viděla vycházelo bio obilí zpravidla v pořádku.
Margit
Dobrý den,
hledala jsem vámi uvedený typ mlýnku CLOU Schnitzer, ale bohužel se již pod tímto názvem neprodává. Zřejmě došlo k přejmenování na CEREALO nebo PICO nebo GRANO…?
Byla byste prosím, tak hodná, a uvedla bližší technické údaje vašeho mlýnku, a to zejména výkon? Vyrábí se 250W, 360W a 600W.
Velice děkuji za odpověď!
Dobrý den, ano, můj mlýnek je asi 15 let starý a dávno se nevyrábí. Je však předchůdce dnešních modelů od KoMo a má 250W, nic jiného z něj nelze vyčíst a návody už nemáme. Margit
Dobrý den.
20 let spokojeně používáme tento mlýnek http://www.hkdtrebic.cz/domaci-mlynky-obili.html
a už dlouhou dobu tento vločkovač: http://www.zdraveziti.eu/potraviny/eschenfelder-rucni-vlockovac.php
Výborný mlýnek, co máme je tenhle: http://www.nejlepsi-spotrebice.cz/mlynek-na-obili-komo-fidibus-classic/. Je to fakt kvalita a myslím si, že i za dobrou cenu.
Dobry den Margit. Dekuji za skvele video! Mohu se zeptat kde jste objednala obili v tech krasnych platenych pytlicich? A je to dle Vaseho nazoru vhodne pro panelovy dum – zadnou chladnou spiz nemame :( nejchkadneji je v loznici…tedy v zime. V lete je vsude hic.
Dobrý den, objednávám si jej většinou od http://www.panpekar.cz a nově také nakupuji v http://www.bezobalu.cz do vlastních donešených nádob a pytlíků. Pro skladování v bytě bych doporučovala menší množství. Margit
Dobrý den, Margit,
koupila jsem si krásný mlýnek, jen mi chybí praktické informace s mletím (jak hrubě jednotlivé druhy obilí) a použitím umleté mouky v receptech. První žitný kváskový chléb, totiž nebyl tak dobrý jako z koupené mouky. Nevíte o nějakém zdroji informací? Děkuji mnohokrát.
Dobrý den, sama jenom roky zkouším a přesná doporučení nemám, protože i každý z mlýnků může mít jinak nastavenou stupnici jemnosti mletí a ten můj je už asi 15 let starý, takže také nejde srovnávat. Proto se omlouvám, že více neporadím. Margit
Dobrý den, uvažuji o pořízení mlýnku a vločkovače (již proběhla ohledně toho i komunikace přes email).
Chtěla jsem si touto cestou ujasnit ještě další informace. Dočetla jsem se, že obilné zrna,luštěniny obsahují i fytáty, které lze snížit máčením či tepelnou úpravou. Jak je to v případě vločkovače když si udělám čerstvé vločky, které neprošly žádnou úpravou? Pokud použiju do kaše, tak jak dlouho je nutné kaši vařit? Pokud bych chtěla nasypat do jogurtu bez úpravy, tak to vhodné není?
A pak mám ještě jeden dotaz ohledně BIO produktů jako obiloviny. Mám informaci , že Bio produkty pokud nejsou pěstované a sklízené za příznivých podmínek (závislost na počasí atd.), obsahují plísně, které spotřebitel ani nepostřehne. Odstraní se plísně tepelnou úpravou? Děkuji.
Dobrý den, omlouvám se, ale toto jsou dotazy spíše na potravinářského techmologa. Vločky používám zpravidla po více hodinovém namáčení anebo po uvaření, ale přesné časy neznám. Také nevím o klinicky vyšším výskytu plísní anebi nemoscnosti u konzumentů biopotravin. m.
Dobrý den, již delší dobu zvažuji nákup mlýnku (5 let peču kváskový chleba v pekárně 5 x týdně). Nyní zřejmě dozrál čas k nákupu. Zatím jsem nenarazila na informaci, že používáte v kuchyni i vločkovač (tento týden mi má konečně dorazit vaše knížka – možná se to v ní dozvím.-). Doporučíte mi k mlýnku i vločkovač? Nebo 2 v jednom? Bude to investice asi 20 tisíc a mám vyhlídnut mlýnek, který má vyfocený Hanka Zemanová v Nové biokuchařce na str. 273, Elektrický mlýnek/vločkovač Waldner Biotech COMBI-STAR. Díky za váš čas, zdravím Dáša
Dobrý den Dášo, vločkovač jsme koupili z důvodů života v Číně, kde běžně nebyla celozrnná mouka ani vločky. Zde podle mě není potřeba, Margit
Dobrý večer paní Margit,
už dlouho uvažuji o koupi mlýnku na obilí. Chtěla bych vědět, jestli na něm v pohodě umelu i mouku třeba i z pohanky, nebo luštěnin.
Moc děkuji za odpověď.
Lenka. V.
Dobrý den Lenko, pohanku běžně melu, luštěniny jdou jen velmi omezeně – obsahují hodně tuku a mohou mlýnek ucpávat, Margit
Dobrý den, píšete že používáte mixér Optimum 9400. Tento mixér údajně také mele mouku. Máte s tím nějaké zkušenosti? Nestačil by na mletí mouky nějaký výkonný mixér? Rozdíl bude asi především kameny versus kovové nože. Nejsem si jist jak významně to může ovlivnit výslednou mouku. Děkuji za odpověď, Michal
Dobrý den Michale, na obilí mám mám tradiční mlýn s kameny, v mixéru jsem nic nemlela, Margit
Dobrý večer, když si umelu čerstvou mouku, bude sice obsahovat živiny, ale neztratí se ty živiny při pečení/vaření?
Dobrý den, tepelnou úpravou se mikroživiny sice o něco snižují, ale potravina může být stravitelnější, tedy živiny lépe využitelné, Margit