SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Sladěnky jsou extrakty z naklíčených obilovin, které vedle jednoduchých cukrů obsahují i cukry složené a určité množství minerálních a stopových látek. Hlavní surovinou je nejčastěji ječmen, ale lze najít i sladěnky z jiných obilovin a většinou jsou proto nevhodné při přecitlivělosti či alergii na lepek. Sladěnky mají konzistenci připomínající med a silnější vůni i chuť, která ne každému vyhovuje.
Sladovit je sypký sladový výtažek z naklíčeného ječmene. Je to prášek jemnější chuti i vůně než mají sladěnky.
Sladěnky a sladovit jsou přírodní sladidla bez jakýchkoliv konzervačních přípravků. Jsou nejvíce doporučovanými sladidlly v makrobiotické kuchyni. Lze je používat k přímému slazení i k pečení a koupit většinou v prodejnách zdravé výživy.
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos