SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Podle Ayurvédy můžeme potraviny a jídla dělit na základě jejich působení na tzv. sattvické, rajastické a tamastické. Sattvické potraviny rovnoměrně vyživují tělo i duši a přinášejí lehkost, zdraví a pokoj. Jsou přirozeně chutné.
Sattvické jsou všechny čerstvé, přirozené a syrové potraviny a jídla z nich připravená. Sattvické potraviny by měly tvořit základ každého stravování. Typickými příklady sattvických potravin jsou luštěniny, zelenina, místní ovoce, syrové mléko (nepasterizované a nehomogenizované), máslo a ghí, med, obiloviny, ořechy, semínka a bylinky. Sattvická potrava je doporučována zejména vážným adeptům jógy a duševně pracujícím.
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos