SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Potravinové alergeny jsou přirozeně se vyskytující látky především bílkovinné povahy, které způsobují nepřiměřenou reakci imunitního systému. Ta může vyústit až v anafylaktický šok. Jedná se v podstatě o poruchu imunity, následkem které fungují běžné potraviny v organismu jako cizorodé látky a jsou napadány imunologickou obranou organismu. Vlastní alergická reakce spočívá v tom, že imunitní systém reaguje tvorbou protilátek.
Tou nejlepší diagnostikou potravinové alergie, stejně jako i její skutečnou terapií, je eliminační dieta, při které vyloučíme podezřelou potravinu ze stravy (včetně všech potravin, ve kterých se nachází).
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos