SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU

potravinové alergeny

Hesla od:

Potravinové alergeny jsou přirozeně se vyskytující látky především bílkovinné povahy, které způsobují nepřiměřenou reakci imunitního systému. Ta může vyústit až v anafylaktický šok. Jedná se v podstatě o poruchu imunity, následkem které fungují běžné potraviny v organismu jako cizorodé látky a jsou napadány imunologickou obranou organismu. Vlastní alergická reakce spočívá v tom, že imunitní systém reaguje tvorbou protilátek.

Tou nejlepší diagnostikou potravinové alergie, stejně jako i její skutečnou terapií, je eliminační dieta, při které vyloučíme podezřelou potravinu ze stravy (včetně všech potravin, ve kterých se nachází).

Zůstaňme ve spojení!

Kompletní kontakty

A určitě nezapomeňte na odběr mého newsletteru, aby vám neuniklo nic důležitého ze světa zdraví:

Zdravé zprávy emailem