SPECIALISTKA NA ZDRAVOTNÍ PREVENCI A VÝŽIVU
Miso je název pro pastu z fermentovaných sójových bobů, případně i některých obilovin. Jedná se o tradiční a díky fermentaci dobře stravitelný zdraví prospěšný sójový výrobek. Miso je zdrojem bakterií, které jsou důležité pro střeva. Pozor, někteří výrobci používají při přípravě sójové omáčky chemickou hydrolýzu namísto tradiční fermentace. Chemicky připravené miso rozhodně není možné doporučit. V kuchyni se miso osvědčuje i k dochucení polévek, do kterých se chviličku před dovařením přidává přibližně jedna polévková lžíce misa, kterou jsme rozmíchali v troše vody.
2000 - 2024 © PharmDr. Margit Slimáková, Březinova 2, 186 00 Praha 8, IČ: 46219242, DIČ: CZ6962244256, zapsaná v živnostenském rejstříku.
Zásady cookies / Ochrana osobních údajů / Všeobecné obchodní podmínky
Tyto stránky slouží pouze pro informativní účely a nenahrazují lékařskou péči. / Web je archivován Národní knihovnou ČR.
Stock Photos provided by Depositphotos